Vuokrausehdot

Vuokrausehdot

Vatjuskartanon omistaja noudattaa lomakohteen vuokrauksessa ja peruuttamisessa oheisia sopimusehtoja. Ehdot tulevat osapuolia sitovaksi, kun asiakas on vahvistanut varauksen maksamalla vähintään ennakkomaksun.

Varaaminen

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt). Asiakas suorittaa varaamisen ensisijaisesti internetissä olevalla varauslomakkeella. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, varaus voidaan tehdä myös esim. puhelimitse. Asiakkaalle lähetetään sähköpostissa varausvahvistus, jossa on:

  • Huvilan osoitetiedot sekä omistajien yhteystiedot.
  • Varauksen yhteenveto sekä mahdolliset muut sovitut asiat
  • Maksulliset lisäpalvelut
  • Maksutiedot ennakkomaksun ja loppusuorituksen sekä maksua varten.

Varaus on vahvistettu, kun asiakas on maksanut ennakkomaksun (40 % mökin vuokrahinnasta) eräpäivään mennessä. Tai asiakas on maksanut ennakkomaksun ja loppumaksun ennakkomaksun eräpäivään mennessä.

Maksaminen

Ennakkomaksu on suoritettava laskun eräpäivään mennessä. Loppusuoritus erääntyy maksettavaksi laskun eräpäivänä tai viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen varatun loman alkua. Mikäli varaus tehdään myöhemmin kuin neljä (4) viikkoa ennen loman alkua, ei ennakkomaksua peritä erikseen vaan koko vuokrasumma on maksettava yhdellä kertaa eräpäivään mennessä, noin kaksi (2) viikkoa ennen loman alkua. Tiedot avaimen luovutuksesta lähetetään asiakkaalle sähköpostitse kun vuokrasumma on kokonaisuudessaan maksettu.

Kaikki laskuihin liittyvät huomautukset on ilmoitettava 10 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä.

Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä aina kirjallisesti (sähköpostilla). 

Peruutusmaksut: 

  • Peruutus 8-21 vuorokautta ennen saapumista: 40 % sovitusta vuokrahinnasta
  • Peruutus alle 7 vuorokautta ja yli 48 tuntia ennen saapumista: 50% sovitusta vuokrahinnasta 
  • Mikäli peruutus tapahtuu alle 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai vuokra-aikana, vuokrahinta peritään kokonaisuudessaan.

Jos asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, asiakkaalla on oikeus saada takaisin maksamansa summa lukuun ottamatta ennakkomaksua. Peruutuksesta on ilmoitettava viipymättä varauksista huolehtivalle ja asia on osoitettava luotettavalla tavalla, esim. lääkärintodistuksella.

Loman kuluessa tehtyjä peruutuksia ei hyväksytä eikä korvata. Mikäli asiakas muuttaa varausta, muutokset käsitellään kuten aikaisemmin käsitelty varauksen peruutus ja uusi varaus. 

Huvilan omistaja voi perua varauksen ylivoimaisen esteen vuoksi tai kiinteistön tilanteen muuttuessa (esimerkiksi kiinteistön omistajan vaihtuessa tai omistaja/käyttäjä suhteen muuttuessa). Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan.

Huvilan käyttö

Asiakas saa avaimet käyttöönsä tulopäivänä klo 16:00 ja palauttaa avaimet lähtöpäivänä klo. 14:00. Eriävistä tulo- ja lähtöajoista tulee sopia omistajan kanssa ennen lomakohteeseen saapumista. Lähdettäessä huvila on kalusteineen ja varusteineen siinä kunnossa kuin se oli avaimia vastaanotettaessa.

Vuokraan sisältyy huvila, rantasauna ja vene sekä kaikki kohteessa sijaitsevat laitteet ja varusteet (mm. WC-ja talouspaperit, puhdistusaineet ja siivousvälineet). Keittiössä olevat kuiva-aineet ovat kaikkien käytettävissä. Lisäksi vuokra kattaa sähkön, veden, polttopuut, kaasun, jätehuollon ja nurmikon leikkauksen. 

Huvilan varusteisiin kuuluu tyynyt, peitot ja patjat kymmenelle henkilölle. Useamman henkilön majoittumisesta tulee sopia huvilan omistajien kanssa. Lakanat ja pyyhkeet eivät sisälly hintaan, mutta ne on mahdollista varata varauksen yhteydessä.

Vuokraajan vastuulla on huvilan huoneiden, rantasaunan ja pihapiirin siivous sekä jätteiden lajittelu ja niiden vienti keräilyastioihin. Vatjuskartanolla on ainoastaan energiajäteastia. Keräyspaperi, pahvi, lasi ja metalli tulee toimittaa niille tarkoitettuihin yleisiin keräyspisteiseen. Siivoukseen kuuluu imurointi, petivaatteiden ja pienten mattojen puistelu, lattianpesu, wc:n ja kylpyhuoneen pesu, keittiön siivous, tiskien tiskaus sekä tasojen pyyhintä. Lemmikkien kanssa lomailevat huolehtivat, että lemmikkien karvat on hyvin siivottu.

Jos asiakas haluaa maksullisen loppusiivouksen, on se mahdollista varata varauksen yhteydessä.  Loppusiivouksen varanneet huolehtivat, että tavarat ovat paikoillaan, tiskit tiskattu ja tiskikone tyhjennetty, sekä jätteet viety jäteastioihin. Loppusiivous kattaa imuroinnin, lattian ja vessojen pesun sekä pölyjen pyyhinnän.

Tupakointi sisätiloissa, myös kuistilla on kielletty. Pihalla tumpit tulee laittaa vain niille varattuihin kannellisiin purkkeihin. Mikäli huvilan omistaja joutuu siivoamaan huvilan, hänellä on oikeus periä hinnaston mukainen loppusiivousmaksun tai sopivaksi katsomansa lisämaksu siivouksesta aiheutuneiden kulujen kattamiseksi.

Vuokrajakson aikana huvilan omistaja huolehtii lumitöistä traktorilla lingottavien kulkuväylien osalta. Vuokralainen vastaa kuistien, portaiden, patioiden ja polkujen puhdistamisesta ja liikkuu niillä omalla vastuullaan.

Mahdollisten todennettavien luonnonilmiöiden tai kolmannesta osapuolesta johtuvien (sähköyhtiö) sähköntoimitushäiriöiden osalta vuokranantaja tai vuokraaja ei ole korvausvelvollinen (esim. loppusiivouksen estyminen).

Huvilaa ja sen aluetta saa käyttää varauksen perusteena oleva henkilömäärä. Telttailu, leiriytyminen ja muun lisämajoituksen käyttö lomamökin alueella on kielletty ilman erillistä sopimusta. Avotulen teko mökin alueella ja metsäpalovaroituksen aikana on kielletty.

Vuokralainen on velvollinen korvaamaan lomakohteelle ja sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon. Lemmikkieläimet ovat sallittuja, mutta niistä on ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Omistaja ei vastaa lomakohteeseen kuulumattomien yleisten palveluiden tiedoista eikä niiden saataavuudesta loman aikana. 

Huomautukset, valitukset ja riitojen ratkaisu

Lomakohteen kunnosta tai mahdollisista puutteista asiakasta pyydetään viipymättä tekemään kirjallinen huomautus tai soittamaan suoraan omistajalle niiden ilmaantuessa tai varauksen aikana. Omistaja pyrkii korjaamaan asian välittömästi. Mikäli välitön valituksen teko ei ole mahdollista, voi kirjallisen valituksen tehdä omistajalle 7 vrk:n sisään vuokra-ajan päättymisen jälkeen. Tällöin sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin.

 Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.