Vuokrausehdot

Vuokrausehdot

Vatjuskartanon omistaja noudattaa lomakohteen vuokrauksessa ja peruuttamisessa oheisia sopimusehtoja. Ehdot tulevat osapuolia sitovaksi, kun asiakas on vastaanottanut varausvahvistuksen ja maksutiedot.

Varaaminen

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt). Asiakas suorittaa varaamisen ensisijaisesti internetissä olevalla varauslomakkeella. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, varaus voidaan tehdä myös esim. puhelimitse. Asiakkaalle lähetetään sähköpostissa varausvahvistus, jossa on:

  • Huvilan osoitetiedot sekä omistajien yhteystiedot.
  • Varauksen yhteenveto sekä mahdolliset muut sovitut asiat
  • Maksulliset lisäpalvelut
  • Maksutiedot ennakkomaksun ja loppusuorituksen sekä maksua varten.

Noin kahden (2) viikon kuluttua varausvahvistuksen vastaanottamisesta tulee maksuun varausmaksu, joka on 40 % huvilan vuokrahinnasta. Noin kaksi (2) viikkoa ennen vuokrauksen ajankohtaa tulee maksettavaksi loppumaksu, joka on 60% huvilan vuokrahinnasta. Myös koko huvilan vuokran voi halutessaan maksaa varausmaksun eräpäivänä. Mikäli asiakas toivoo, muuta eräpäivää, tulee hänen ottaa yhteyttä huvilan omistajaan. Koko huvilan vuokra tulee kuitenkin olla maksettuna ennen vuokrauksen alkamista. Mikäli vuokralainen ei ole maksanut varausmaksua eräpäivään mennessä, on huvilan omistajalla oikeus vuokrata huvila seuraavalle.

Maksaminen

Varausmaksu on suoritettava laskun eräpäivään mennessä. Loppusuoritus erääntyy maksettavaksi laskun eräpäivänä tai viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuokrauksen alkua. Mikäli varaus tehdään myöhemmin kuin neljä (4) viikkoa ennen loman alkua, ei varausmaksua peritä erikseen vaan koko vuokrasumma on maksettava yhdellä kertaa eräpäivään mennessä, noin kaksi (2) viikkoa ennen loman alkua. Tarkemmat saapumisohjeet, ovikoodi ja tiedot huvilan käytöstä lähetetään sähköpostitse vuokraajalle sen jälkeen, kun vuokrasumma on kokonaan maksettu.

Kaikki varausvahvistukseen ja maksutietoihin liittyvät huomautukset on ilmoitettava kymmenen (10) vuorokauden sisällä päiväyksestä.

Peruutukset

Peruutus on aina tehtävä AINA kirjallisesti (sähköpostilla). 

Peruutusmaksut: 

  • Peruutus 8-21 vuorokautta ennen saapumista: 40 % sovitusta vuokrahinnasta
  • Peruutus alle 7 vuorokautta ja yli 48 tuntia ennen saapumista: 50% sovitusta vuokrahinnasta 
  • Mikäli peruutus tapahtuu alle 48 tuntia ennen varausajankohdan alkua tai vuokra-aikana, vuokrahinta peritään kokonaisuudessaan.

Jos asiakas itse tai hänen kanssaan yhteistaloudessa elävä henkilö sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, asiakkaalla on oikeus saada takaisin maksamansa summa lukuun ottamatta ennakkomaksua. Peruutuksesta on ilmoitettava viipymättä huvilan omistajalle ja asia on osoitettava luotettavalla tavalla, esim. lääkärintodistuksella.

Vuokrauksen kuluessa tehtyjä peruutuksia ei hyväksytä eikä korvata. Mikäli asiakas muuttaa varausta, muutokset käsitellään kuten aikaisemmin käsitelty varauksen peruutus ja uusi varaus. Vuokra-ajan pidennyksestä on mahdollista neuvotella ottamalla yhteys huvilan omistajaan. 

Huvilan omistaja voi perua varauksen ylivoimaisen esteen vuoksi tai kiinteistön tilanteen muuttuessa (esimerkiksi kiinteistön omistajan vaihtuessa tai omistaja/käyttäjä suhteen muuttuessa). Tällöin asiakkaalla on oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan.

Huvilan käyttö

Asiakas saa huvilan käyttöönsä tulopäivänä klo 16:00 ja huvila on oltava tyhjä ja siivottuna lähtöpäivänä klo. 14:00. Eriävistä tulo- ja lähtöajoista tulee sopia omistajan kanssa ennen huvilalle saapumista. Lähdettäessä huvila on kalusteineen ja varusteineen siinä kunnossa kuin se oli sinne saavuttaessa. Kaikista puutteista varustelussa tai siisteydessä tulee ilmoittaa heti saapumisen yhteydessä tai heti kun asia huomataan.

Vuokraan sisältyy huvila, rantasauna ja vene sekä kaikki kohteessa sijaitsevat laitteet ja varusteet sekä siivousvälineet kuten imuri, moppi ja rätit. Konetiskiaine, käsitiskiaine ja pyykkiaine eivät sisälly huvilan vuokraan.

Tarvikkeet kuten WC-ja talouspaperit, leivinpaperit, käsipyyhkeet, pefletit eivät kuulu huvilan vuokraan. Saapuessa wc- tiloissa on yksi wc-paperi rulla ja lähtiessä jätetään yksi täysi rulla.

Lisäksi vuokra kattaa sähkön, veden, polttopuut, jätehuollon ja nurmikon leikkauksen.  Vuokrajakson aikana huvilan omistaja huolehtii lumitöistä traktorilla lingottavien kulkuväylien osalta. Vuokralainen vastaa kuistien, portaiden, patioiden ja polkujen puhdistamisesta ja liikkuu niillä omalla vastuullaan.

Huvilan varusteisiin kuuluu tyynyt, peitot ja patjat kymmenelle henkilölle. Useamman henkilön majoittumisesta tulee sopia huvilan omistajien kanssa. Lakanat ja pyyhkeet eivät sisälly hintaan ja ne vuokralainen tuo itse. Sängyissä nukkuminen ilman lakanoita on kielletty.

Vuokraajan vastuulla on huvilan huoneiden, rantasaunan ja pihapiirin siivous sekä jätteiden lajittelu ja niiden vienti keräilyastioihin. Vatjuskartanolla on ainoastaan energiajäteastia. Keräyspaperi, pahvi, lasi ja metalli tulee toimittaa niille tarkoitettuihin yleisiin keräyspisteiseen. Roskien polttaminen tulipesissä on kielletty. Vuokralaisen tekemään loppusiivoukseen kuuluu imurointi, petivaatteiden ja pienten mattojen puistelu, lattianpesu, wc:n ja kylpyhuoneen pesu, keittiön siivous, tiskien tiskaus sekä tasojen pyyhintä. Lemmikkien kanssa lomailevat huolehtivat, että lemmikkien karvat on hyvin siivottu.

Kun vuoklalainen siivoaa itse huvilan, lähdettäessä huvila on oltava sellaisenaan valmiina ja siisti seuraaville vuokralaisille. Lyhyesti: tavarat paikoillaan, petivaatteet kaapeissa, tiskit tiskattuna, kaikki roskat, pullot ruuat ym. pois vietynä, kaikki pinnat puhtaana.

Jos asiakas haluaa maksullisen loppusiivouksen, on se mahdollista varata varauksen yhteydessä.  Loppusiivouksen varanneet huolehtivat, että tavarat ovat paikoillaan, tiskit tiskattu ja tiskikone tyhjennetty, sekä jätteet viety jäteastioihin. Loppusiivous kattaa imuroinnin, mattojen puistelun, lattian ja vessojen pesun sekä pölyjen pyyhinnän.

Tupakointi sisätiloissa, myös kuistilla, on ehdottomasti kielletty. Pihalla tupakointi on sallittu. Tumpit tulee laittaa vain niille varattuihin kannellisiin purkkeihin ja lopuksi roskikseen. Tumppien heittäminen pihalle on kielletty. 

Mikäli huvilan omistaja joutuu siivoamaan huvilan tai pihapiirin, hänellä on oikeus periä hinnaston mukainen loppusiivousmaksun tai sopivaksi katsomansa lisämaksu siivouksesta aiheutuneiden kulujen kattamiseksi.

Mahdollisten todennettavien luonnonilmiöiden tai kolmannesta osapuolesta johtuvien (sähköyhtiö) sähköntoimitushäiriöiden osalta vuokranantaja tai vuokraaja ei ole korvausvelvollinen (esim. loppusiivouksen estyminen).

Huvilaa ja sen aluetta saa käyttää varauksen perusteena oleva henkilömäärä. Telttailu, leiriytyminen ja muun lisämajoituksen käyttö huvilan alueella on kielletty ilman erillistä sopimusta. Avotulen teko mökin alueella ja metsäpalovaroituksen aikana on kielletty.

Vuokralainen on velvollinen korvaamaan huvilalle ja sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingon. Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan kaikki rikkoontumiset, vaikkei olisi niitä itse aiheuttanut, heti kun asia huomataan. Jos rikkoontumisesta ei ole ilmoitettu, on huvilan omistajalla oikeus periä korvaus vuokralaiselta. Lemmikkieläimet ovat sallittuja, mutta niistä on ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Omistaja ei vastaa huvilaan kuulumattomien yleisten palveluiden tiedoista eikä niiden saataavuudesta vuokrauksen aikana. 

Huomautukset, valitukset ja riitojen ratkaisu

Lomakohteen kunnosta tai mahdollisista puutteista asiakasta pyydetään viipymättä tekemään kirjallinen huomautus tai soittamaan suoraan omistajalle niiden ilmaantuessa tai varauksen aikana. Omistaja pyrkii korjaamaan asian välittömästi. Mikäli välitön valituksen teko ei ole mahdollista, voi kirjallisen valituksen tehdä omistajalle 7 vrk:n sisään vuokra-ajan päättymisen jälkeen. Tällöin sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.